Jacqueline with robin meets Picasso

Roodborst zelfportret Jacqueline een keerpunt in mijn leven vertaald naar Picasso. Buiten mijn comfortzone ligt deze stijl maar ik wilde deze uitdaging wel aan. Kijken naar de afleveringen, kijken naar Picasso´s werk en kijken naar mijn project roodborst. Alles gemixt op Picassowijze.

 

De achtergrond is blauwgroen en staat voor een minder leuke periode door een ontsteking in mijn heup, waardoor ik meer thuis zat de afgelopen 3 jaar. Het roodborstje staat voor de fijne dingen in het leven. Toen het allemaal niet zo lekker ging ben ik me meer gaan focussen op mijn schilderen met als doel om een expositie te gaan houden. Toen ontstond het idee één onderwerp op verschillende manieren uit te werken zodat er tussen alle werken een samenhang ontstaat namelijk `De Roodborst`. Dit wordt het 27ste werk daarom 26 vakken in de achtergrond. Een paar vakken heb ik gevuld met een eenvoudige weergave van mijn werk.

 

Mijn gelijkenis rode wang, het kettinkje, bruine ogen, rood haar weliswaar geverfd, gedessineerde kleding ben ik dol op bloemen en  kleuren.

 

Het roodborstje heb ik vanuit mijn hart gemaakt en daarom onder mijn hart geplaatst en brengt me waar ik nu ben. Mijn armen zijn open om los te laten wat los gelaten moet worden.

 

Het werk is olieverf op doek en meet 60x60 cm.

 

Jacqueline

www.ateliervervat.com