Persbericht expositie Filmwijk

Aangemeld bij Nationaal Atelier

Bij www.nationaalatelier.nl kunt u mijn schilderijen zien en andere kunstenaars bekijken.

Expositie roodborst juli augustus september oktober november december Gezondheidscentrum Filmwijk Almere

Mijn roodborstjes gaan weer uit logeren 6 maanden komen ze te hangen in gezondheidscentrum Filmwijk. De collectie is gratis te bezoeken doordeweeks, openingstijden van het centrum.

Een aantal nieuwe roodborstjes zijn te bewonderen.

Het persbericht komt in de filmwijkkrant die 4 x per jaar  verschijnt.

Verlenging van mijn expositie ik zal een aantal schilderijen vervangen en er andere ophangen. Van de collectie Meeuwen en Amsterdam.

Expositie 2019 revalidatie centrum Flevoziekenhuis

tot 28 juni kunt u van het project roodborst een deel van de collectie bekijken in de gangen van het revalidatiecentrum  Flevoziekenhuis Almere.

Ingang aan het Weerwater, of via de hoofdingang ziekenhuis en dan helemaal naar achteren lopen naar het revalidatie centrum. De tentoonstelling is alleen op werkdagen te bezoeken.

In de gangen op de begane grond en op de eerste verdieping.

Toegang gratis.

Drie schilderijen ingezonden wedstrijd schilderij van het jaar

Persbericht krant 23mei 2018

Expositie April 2017

Rabotoren Almere

Met veel plezier de maand April beleefd. Iedereen bedankt voor jullie bezoek aan de expositie.

Rijksstudio award 2017 inzending olieverfschilderij.

 

 

 

 

Na 23 olieverfschilderijen gemaakt te hebben kwam ik bij toeval de wedstrijd tegen van De Rijksstudio award 2017. De opgave was om je door een schilderij of een kunstwerk uit het Rijksmuseum  te laten inspireren en dan een eigen meesterwerk te maken. Bij de Rijksstudio kon je je kijken naar alle kunstwerken uit het rijksmuseum en je kon een match doen. Zo leuk ik werd gematcht aan het prachtige werkje van Barbara Regina Dietzsch  "De sneeuwgors" uit 1700.  Zo leuk dat ik aan een vogel op een tak werd gematcht  omdat ik al twee jaar met mijn roodborstjes bezig ben. Voor de achtergrond zocht ik naar iets kleurrijks en kwam uit bij een schilderij van Jan Toorop "Portret van Marie Jeanette de Lange" uit 1900.  Samen met mijn roodborstje heb ik een nieuw meesterwerk gemaakt. "Toorop&Diezsch meets Vervat". 2100

De uitslag komt medio 21 april.

Duimen maar voor mij...

Rijksstudio award 2017 inzending kussen.

 

 

 

Nadat ik mijn schilderij af had kwam het idee in mij op om er een afdruk van te laten maken op stof en dit verder te verwerken tot een exclusief kussen.

Elk kussen is uniek door de samenstelling van de stofjes, het borduurwerk en de kraaltjes.

Ongelooflijk leuk om te maken, en ook ingezonden voor de Rijksstudio award 2017

Het is een prachtig concept eerst een kunstwerk schilderen met olieverf op doek en daarna het af laten drukken op stof en te gaan verwerken tot een uniek kussen. Dan kan ik me heerlijk uitleven op fröbelen, borduren en naaien.

 

 

 

 

 

Avrotros inzending Jeroen Krabbe zoekt Picasso

 

Roodborst zelfportret Jacqueline een keerpunt in mijn leven vertaald naar Picasso. Buiten mijn comfortzone ligt deze stijl maar ik wilde deze uitdaging wel aan. Kijken naar de afleveringen, kijken naar Picasso´s werk en kijken naar mijn project roodborst. Alles gemixt op Picassowijze.

 

De achtergrond is blauwgroen en staat voor een minder leuke periode door een ontsteking in mijn heup, waardoor ik meer thuis zat de afgelopen 3 jaar. Het roodborstje staat voor de fijne dingen in het leven. Toen het allemaal niet zo lekker ging ben ik me meer gaan focussen op mijn schilderen met als doel om een expositie te gaan houden. Toen ontstond het idee één onderwerp op verschillende manieren uit te werken zodat er tussen alle werken een samenhang ontstaat namelijk `De Roodborst`. Dit wordt het 27ste werk daarom 26 vakken in de achtergrond. Een paar vakken heb ik gevuld met een eenvoudige weergave van mijn werk.

 

Mijn gelijkenis rode wang, het kettinkje, bruine ogen, rood haar weliswaar geverfd, gedessineerde kleding ben ik dol op bloemen en  kleuren.

 

Het roodborstje heb ik vanuit mijn hart gemaakt en daarom onder mijn hart geplaatst en brengt me waar ik nu ben. Mijn armen zijn open om los te laten wat los gelaten moet worden.

 

Het werk is olieverf op doek en meet 60x60 cm.

27 februari uitslag, dat wordt weer duimen

 

 

 

 

 

Expositie gezondheidscentrum Parkwijk Almere Stad

 

Ja ik mag exposeren met een aantal schilderijen in gezondheidcentrum Parkwijk in Almere Stad. Vandaag kijken met hoeveel werk dat kan. Het is voor de maanden juli-augustus en september.

4juli opbouwen expositie, kan er waarschijnlijk 16 werken hangen.


Impressie tentoonstelling 2017

Rabotoren Almere Stad mei

Gezondheidscentrum Parkwijk juli augustus september

Impressie tentoonstelling 2018

Rabotoren Almere Stad mei

Infopunt Flevoziekenhuis april mei juni

Jacqueline

www.ateliervervat.com