Spiegeling 80x80cm 2021
Spiegeling 80x80cm 2021

 

"Spiegeling 2020 - 2021"

 

 

 

Olieverf op doek 80x80cm

 

 

 

Het verhaal achter dit schilderij. 

 

Een dag in februari verrast door de sneeuw. Het was in corona tijd mijn man was thuis werken als zovelen dat tegenwoordig doen.Wij hadden geen kleine kinderen die thuis onderwijs nodig hebben. Ik heb met deze mensen te doen zal niet meevallen als je thuis les moet geven, thuis moet werken en nergens heen kan en mag gaan. Door de spiegeling in het raam was binnen buiten en was buiten binnen. Het leven was voor velen even chaos. Hoe vindt je nog rust dat lukt niet iedereen.

 

Een apart verschijnsel spiegelde in het raam er was zoveel te zien zoveel chaos alles loopt door elkaar binnen is buiten en buiten is binnen. Als een eenzaam figuur reflecteer ik ook in het geheel en ik dacht aan al die mensen die vereenzamen de ouderen maar ook niet te vergeten de jongeren. De sneeuw en de kou versterken dit gevoel van eenzaamheid. Ik deel het gevoel niet maar kan me er wel in verplaatsen.

 

Doordat ik werkzaam ben in het ziekenhuis is bij mij alles doorgegaan. Geen sprake van thuiswerken.Veel drukte in de begintijd, applaus en cadeautjes dat ontroerde ons allemaal. Je wist nog niet welke impact het allemaal had en er was  angst. Nu is er berusting met dit schilderij heb ik de bijzondere tijd vastgelegd.

 

Thuiswerken, binnen is buiten en buiten is binnen, chaos en rust.

 

"Spiegeling 2020-2021"

 

Liefs Jacqueline

 

En ja ik verlang er na dat alles weer normaal is. Gaan en staan waar we willen op elke tijdstip.

 

Jacqueline

www.ateliervervat.com