Waar ik mee bezig ben.

Nieuwe olieverf schilderijen

Bezig met diverse olieverf schilderij in de serie giant robin 80x80cm.

 

"Delfts blue"(geïnspireerd door de Delfts blauwe tegeltjes)

 

"Het roodborstje van J.Vervat"( geïnspireerd door "Het Puttertje van C. Fabritius")

 

 "Geborgenheid"(Ik ga de uitdaging aan om een portret te maken)

 

We zijn eraan gewend om op straat, in de supermarkt, in het openbaar vervoer mondmaskers te dragen. Alleen halve gezichten bewegen zich op pad en toch ogen kunnen veel vertellen. Omdat ik op het werk de hele dag al blauw zie van die mondmaskers wil ik deze niet schilderen. Terwijl ze deze periode zo kenmerken. Maar een half gezicht intrigeert mij enorm. Het is net als een goed gekleed mens je wilt weten wat er onder de verpakking zit. Het gezicht is half verscholen achter de huis leeuwin die nog half slapend kijkt waar de commotie vandaan komt. Blijdschap van het moment lees je af van het gezicht en ben je niet benieuwd naar de rest. Wie ligt daar? Meer thuis, veel thuis geeft ook fijne momenten als je daar open voor staat. Een harig vriendinnetjes die nog even naast je kruipt...heerlijk. Ken je de spreuk "Als een roodborstje je pad doorkruist wil iemand aan gene zijde vertellen hallo ik ben bij je" Zit het slapende roodborstje er echt of is het illusie, is het diegene die over je waakt? Een zorgeloze ochtend, wakker worden, een blij mens een tevreden kat. Even niet denken aan de nieuwe dag aan de pandemie aan de veranderde wereld. Het blauw van de mondmaskers heb ik terug laten komen in het dekbed en het kussen als knipoog naar deze tijd.

 

Materiaal: Olieverf op doek

 

Formaat: 80 x 80 cm

 

 

Dit is het verhaal achter mijn portret  ingezonden voor de Nederlandse portret prijs.

 

 

 

Bezig met "Thuis werken, corona tijd, selfie, spiegeling in het raam, winter".

En met de "Huismus".

 

Op de achtergrond zie je "Delfts blue", "Geborgenheid" en "Het roodborstje van J.Vervat".

 

 

Omdat ik baby'tje zo moeilijk vindt bezig met dit portretje.

Ontwerpen van achtergrond schilderij voor de dansvoorstelling

Samen met mijn dochter zijn wij samen een decor aan het ontwerpen.

Mijn roodborstje in olieverf geplaatst in een soort van waterverf bomen bos.

De voorstelling is van 27 juni verplaatst naar 14 februari 2021 i.v.m de corona maatregelen en weer verplaatst naar 6 juni 2021????

Hand geborduurde mondmaskers

Na het maken van de eenvoudige mondmaskers heb ik een aantal speciale unieke mondmaskers gemaakt.

Hieronder de speciale editie

Takkenbeesten

Het borduren is zo leuk om te doen maar ik had geen zin meer om mondkapjes te maken. Op pinterest kwam ik geborduurde herten tegen helemaal leuk. Ik ben borduur ontwerpen gaan maken. Mijn inspiratie bron zijn de bloemen,planten en kruiden in de tuin. Hout gesprokkeld in het naburige park. En zie hieronder het resultaat.

Roodborst knuffels in elkaar aan het zetten

Heerlijke zachte knuffels van fluweelachtige stof gevuld met gesiliconiserende holle vezel wasbaar, allergeen en vormvast. Het roodborstje is een afdruk van een olieverf schildering. De onderkant van de vleugels en het staartje is van zachte vlies. Een natuurgetrouwe en moderne variant heb ik gemaakt of ben ik mee bezig.

Jacqueline

www.ateliervervat.com