Waar ik mee bezig ben.

Mood board

In de ban van het Rembrandt jaar. Lang leven Rembrandt.

 

Moodboard gemaakt, wat verbindt mij met Rembrandt, wat spreekt mij het meeste aan in zijn werk.

Lezende vrouw, lichtval, licht/donker en zelfportretten.

 

Afgelopen jaar  een prachtig kerstcadeau gehad het boek Rijks, ik hou van lezen maar de boeken die ik lees zijn meestal wat handzamer.

Een dag niet gelezen(gelachen) is een dag niet geleefd. Rembrandt heeft verschillende werken gemaakt met lezende mensen dus dat is zeker iets dat mij met hem verbindt als fervent lezer.

Er wordt wel gezegd dat hij de selfie kunstenaar in zijn tijd was en dat hij ongelooflijk veel zelfportretten heeft gemaakt.Ik vindt het ook leuk selfies op zijn tijd, olieverf zelfportretten heb ik niet zoveel gemaakt.

Graag wil ik een zelfportret maken van een lezende, kijkende en  bestuderende vrouw in het boek Rijks , ik had een telefoon i-pad of een computer kunnen nemen. Maar het mooie boek Rijks heb ik gekozen voor dit werk. Het bevat oudheid in kunst en cultuur en is mijn grootste boek ooit.

 

Rembrandt is een waren kunstenaar wat lichtinval betreft dat raakt mij het meest. Donkere schilderijen met iets in het licht gevangen. Zelf ben ik erg van de kleuren dus het wordt een hele uitdaging om met het donker en het licht te spelen.

 Op een mooie zonnige dag had ik een prachtige lichtval in huis op de eetkamertafel.

 

Wat ik graag toe wil voegen is mijn liefde voor het roodborstje, in een wat mindere periode van mijn leven heeft het Project Roodborst me inspiratie gegeven.In 2017 mijn eerste expositie gedaan, de velen  reacties gaven mij een boost.

Dus mijn roodborstje mag niet ontbreken in mijn nieuwe Rembrandt ik hoop hierdoor ook iets van mezelf toe te voegen.

Er bestaat een Engelse spreuk: "When a robin crosses your path a loved one in heaven is trying to say HELLO I'm with you, XXX" Deze spreuk vindt ik een mooi gegeven.

 

Wat mij ook aanspreekt is dat er altijd wel iets gedetailleerd is in zijn schilderijen, dat ga ik als autodidact amateur ook doen. Stap voor stap ontwikkeld zich mijn Rembrandt. Ik volg ook het televisie programma en verbaas mij over de snelheid waarop de opdrachten gedaan worden. Rembrandt deed over zijn meeste werk wat langer, dat lijkt mij ook een goed plan.

Door Rembrandt schilderijen te bestuderen, de masterclass op internet en het tv programma te volgen. En feedback van een collega kunstenaar ga ik mijn eigen Rembrandt maken.

De inspiratie waar ik vanuit ga zijn:

lichtval

          Licht donker

          lezende vrouw

         zelfportret

Mijn inspiratie

Nieuwe schilderijen project roodborst

Toen ik naar de schuur liep zat een roodborstje tussen de schutting, mooi te zijn op de latjes dat gaf mijn inspiratie een nieuw doek op te zetten.

De muur met het open raam gedeelte was ik een keer tegen gekomen en dit ook met een roodborstje versierd.

 

 

Mini's roodborstjes

7x7cm  5x7cm   10x10cm  6x8cm

 

Jacqueline

www.ateliervervat.com