Tweede geworden met de maandelijkse schilderswedstrijd van Nationaal Atelier, het thema was liefde.

Voor meer info ga naar www.nationaalatelier.nl

Ingestuurd voor de wedstrijd "Lente" van Nationaal Atelier

Voor de wedstrijd "Lente" van Nationaal Atelier ingestuurd.

 

Lente kom maar

 

Lente is groener gras die voor het eerst weer wordt gemaaid en zo lekker ruikt.

Lente is de narcissen in de groenstroken die fier hun kopjes omhoog steken.Lente is de bomen vol bloesem waarvan de blaadjes naar beneden dwarrelen als sneeuw.

Lente is zingende vogels in elke straat waar je fietst als je naar het werk gaat.

Lente is blauwe luchten maar nog verkwikkende temperaturen.

Lente is naar buiten gaan, spelen, wandelen, fietsen of gewoon in de tuin of op je balkon zitten.

 

Door als het waren drie doeken in elkaar over te laten lopen een speels beeld van de lente gemaakt uiteraard mijn muze het roodborstje ontbreekt niet en kijkt nieuwsgierig naar jouw.

 

Voor de wedstrijd "Lente" van Nationaal Atelier ingestuurd.

Er op uit

 

Tweede digitale tekening van het 4-luik de vier jaargetijden. Zelfde plaats andere tijd.

Wat is het toch heerlijk om er weer op uit te trekken.

De lente in huis halen door bij de bollenboer tulpen te halen. Net de documentaire gezien op de tv van de bollenboer. Wat een werk nog allemaal.

 

Afdruk op acrylglas 30x30cm 5mm dik.

 

 

Ik heb sinds een paar maanden het digitaal tekenen ontdekt en ben deze techniek mij eigen aan het maken. Het leuke is dat je je werk op verschillende manieren kan laten afdrukken bijvoorbeeld glas, metaal of forex.

Voor de wedstrijd heb ik een digitale tekening ingezonden met de de titel "Warm&koud" deze heb ik af laten drukken op acrylglas dit levert een heel mooie moderne uitstraling op. Op een koude dag wacht ik met een warm bakkie chocolademelk op de schaatsers die voorbij komen.

 

Het tweede schilderij dat ik heb ingezonden is een acrylverf op doek 50x50cm met de titel "Winter blues"

Winter heeft als element water. De kou het donkerte alles vertraagd. Het is tijd om even stil te staan en naar binnen te keren. Ons lichaam vraagt om rust en stilte. Eigenlijk zouden we een winterslaap willen houden.

Het is tijd om nieuwe energie te sparen zodat we in de lente weer innerlijk kunnen groeien. Bomen doen dat ook hun kracht sparen in de winter. Ze laten hun blad vallen en sparen hun kracht in de stam, mijn boom heeft nog wat verdort blad dat weldra valt.

IJs is verstild water in de lente gaat het weer stromen.

De kleur van de winter is blauw. De sterrenbeelden van de winter zijn vissen, kreeft en schorpioen. De astrologische tekens heb ik in het schilderij verborgen.

De figuur op de voorgrond keert naar binnen in tegenstelling met de schaatsers die met dit fantastische weer erop uit trekken.

Soms heb je last van de winter blues en wil je het liefst in winterslaap. Je ziet spreekwoordelijk als een berg tegen alles op daarrom heb ik de slapende vrouw perspectief te groot geschilderd in het riet.

Maar er gloort altijd een lichtpuntje aan de horizon dat heb ik verbeeld door een toets bladgoud.

 

Expositie verlengd tot eind juni
Expositie verlengd tot eind juni

schilderswedstrijden

Lang leve Rembrandt 2019

 

Mijn inzending wat verbindt jou als professional met mij als autodidact amateur schilderes. Jij schilderde en schetste lezende vrouwen. Ik houd van lezen, een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Jij maakte veel zelfportretten mooi, uitdagend en spottend en daar raak je mij mee. Ik heb niet zoveel portretten gemaakt dus mijn werk was een uitdaging.

Licht en donker hoe je daar mee speelt, hoe jij het licht weet te vangen magnifiek.

 

Mijn kunstwerk op jou geïnspireerd is een zelfportret geworden lezend.

Op een dag scheen de zon prachtig de kamer binnen dat moment heb ik proberen te vangen.

 

"Portrait of a reading woman"

 

Liefs Jacqueline


Ingezonden voor de Nederlandse portretprijs 2021

"Geborgenheid"

Verhaal achter het portretschilderij "Geborgenheid"

"Geborgenheid"

 

We zijn eraan gewend om op straat, in de supermarkt, in het openbaar vervoer mondmaskers te dragen. Alleen halve gezichten bewegen zich op pad en toch ogen kunnen veel vertellen. Omdat ik op het werk de hele dag al blauw zie van die mondmaskers wil ik deze niet schilderen. Terwijl ze deze periode zo kenmerken. Maar een half gezicht intrigeert mij enorm. Het is net als een goed gekleed mens je wilt weten wat er onder de verpakking zit. Het gezicht is half verscholen achter de huis leeuwin die nog half slapend kijkt waar de commotie vandaan komt. Blijdschap van het moment lees je af van het gezicht en ben je niet benieuwd naar de rest. Wie ligt daar? Meer thuis, veel thuis geeft ook fijne momenten als je daar open voor staat. Een harig vriendinnetjes die nog even naast je kruipt...heerlijk. Ken je de spreuk "Als een roodborstje je pad doorkruist wil iemand aan gene zijde vertellen hallo ik ben bij je" Zit het slapende roodborstje er echt of is het illusie, is het diegene die over je waakt? Een zorgeloze ochtend, wakker worden, een blij mens een tevreden kat. Even niet denken aan de nieuwe dag aan de pandemie aan de veranderde wereld. Het blauw van de mondmaskers heb ik terug laten komen in het dekbed en het kussen als knipoog naar deze tijd.

 

Materiaal: Olieverf op doek

 

Formaat: 80 x 80 cm

 

 

 

 Ongelooflijk fijne ochtend gehad bij Talens Apeldoorn.                                            Nationaal Atelier had de prijsuitreiking georganiseerd voor de winnaars van de portretwedstrijd. Ik mocht shoppen en keus genoeg.


Project Rembrandt

Voor de wedstrijd "Rembrandt leeft

 

Ingezonden

Schilderijkussen

"Rembrandt leeft...van stof tot stof"2019


Reflection ingezonden Painting of the year 2021


 

"Spiegeling 2020 - 2021"

 "Reflection 2020-2021"

 

 

Olieverf op doek 80x80cm

 

 

The story behind the painting.

A day in February, surprised by the winter weather. The snow outside is untouched and the cold can be felt through the slits and crevices of the frames. Looking through the window we can see the reflection of a lockdown. A family during corona time, working from home. With a laptop on the diner table and our own homemade coffee, today espresso. A returning image for many during the lockdowns, secluded, lonely, and nowhere to go, but at times also cosy being home together. So much time at home gives time for reflection of the outside world as well as our inside world. Just like the reflection in this painting where inside is outside and outside is inside. 

 

Love,

Jacqueline

 

 

Het verhaal achter dit schilderij. 

 

Een dag in februari verrast door de sneeuw. Het was in corona tijd mijn man was thuis werken als zovelen dat tegenwoordig doen.Wij hadden geen last van kleine kinderen die thuis onderwijs nodig hebben. Ik heb met deze mensen te doen zal niet meevallen als je thuis les moet geven, thuis moet werken en nergens heen kan en mag gaan. Door de spiegeling in het raam was binnen buiten en was buiten binnen.

 

Met mijn mobiel probeerde ik dit aparte verschijnsel vast te leggen. Als een eenzaam figuur reflecteer ik ook in het geheel en ik dacht aan al die mensen die vereenzamen de ouderen maar ook niet te vergeten de jongeren. De sneeuw en de kou versterken dit gevoel. Ik deel het gevoel niet maar kan me er wel in verplaatsen.

 

Doordat ik werkzaam ben in het ziekenhuis is bij mij alles doorgegaan. Geen sprake van thuiswerken.Veel drukte in de begintijd, applaus en kadootjes dat ontroerde ons allemaal. Je wist nog niet welke impact het allemaal had en er was  angst. Nu is er berusting met dit schilderij wil ik de corona tijd vastleggen.

 

Thuiswerken, binnen is buiten en buiten is binnen.

 

"Spiegeling 2020-2021"

 

Liefs Jacqueline

 

En ja ik verlang er na dat alles weer normaal is. Gaan en staan waar we willen op elke tijdstip.

 

Painting of the year

2020

Vier werken opgestuurd voor de wedstrijd "painting of the year".

Hier ben ik bezig met Giant robin..."Suus"

De titel van het schilderij is vernoemd naar de fotograaf waar ik foto's mag gebruiken als referentie.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het kunstcollectief een van de winnaars van de week


 

 

 

 

 

 

 

 

Voorde tweede maal winnaar van de week bij het kunstcollectief


Kijk wat leuk mijn schilderij als reclame voor de jaarlijkse vogeltellingenJacqueline

www.ateliervervat.com